Biografi

Det är jag som är Linnea. De flesta känner igen mitt namn från mitt tidigare yrke som designer och guldsmed. Under många år drev jag en av Sveriges mest välbesökta webbshoppar av handsmidda smycken i guld och silver men när jag hade passerat tjugo år inom yrket kände jag att jag längtade efter något nytt.

Ett par år efter att jag lämnat guldsmedsyrket debuterade jag som författare och min första barnbok, som jag skapat tillsammans med illustratören Annika Wiklund, finns nu att köpa och beställa i varenda bokhandel. Vi har även lagerförsäljning av den här på sidan.

I skrivandets stund sitter jag och ser ut mot bergskammen bakom mitt hus. Jag bor i en dal som kallas Falkabergsdalen, en liten dal intill det mäktiga berget. Naturen är nära och vi har många, både okända  och tidigare upptäckta, ställen att besöka i skogarna runt Närkes Kil.

Här finns en stor trädgård med många rum och den tar tid att hålla efter under den gröna säsongen. Men i det stora hela tar jag varje dag som den gåva den är och gör det  väder och vind och behov säger till mig att göra. Det är min gåva till mig själv att få leva så efter alla år av hårt jobb och det är fantastiskt.

Solglänta startade som en skogsmark med en liten skokartong på brukar jag säga. En sommarstuga på femtio kvadrat och en bit skog. Idag är det en liten gård jag själv byggt och en härlig trädgård där det bara var skog i början. Mitt liv handlar till stort om att vårda det jag byggt upp här och att njuta av det liv jag skapat tillsammans med med min kärlek. Det är ett enkelt liv, men ett rikt sådant!

“Live life as you have imagined it” .   Den var mitt mantra under alla år jag slet med byggandet av mitt Solglänta och samtidigt drev min egen butik med tillverkning av både smycken och kläder. Önskan att få leva precis så som jag gör idag var så stark att jag tvingade kroppen att bara fortsätta framåt under nästan tio år för att nå målet.

Nu först lever jag det liv jag hade föreställt mig att jag ville leva.  Jag tar varje dag som den kommer och tid är det jag värdesätter mest av allt. Och skylten hänger idag i köket istället!  Solglänta, som jag idag delar med min älskade Roger, är en plats där våra drömmar ska skapas och njutas av fullt ut, och det gör vi verkligen!

Jag är en kreativ person som alltid har en mängd idéer i skjortärmen. Roger likaså. Trädgård är ett stort intresse för oss båda. Roger har alltid odlat grödor, liksom jag, men för mig är även rabatter, miljöerna i trädgården viktig. Tillsammans kombinerar vi det praktiska med det vackra och användbara.

Det finns mycket kvar att uppleva i livet och jag är tacksam för varje dag jag går på jorden. Något som jag tycker är en viktig del av att vara lycklig. Kan man inte känna tacksamhet så blir lyckan svårfångad. Tillsammans med min sambo, partner och stora kärlek skapas hela tiden nya drömmar, tillsammans ser vi till att de blir verklighet!

Nu tänker jag önska er alla stor lycka och så hoppas jag ni läser vidare på hemsidan! Boken finns att köpa här i bokhandeln till lagerpris. Håll till godo med det ni hittar på sidan!

/Linnea

 

Linnéa Eriksdotter Ekencrona
Solglänta, Hammarby 669
70592 Örebro
E-post: info@eriksdotter.se
Välkommen att kontakta oss
Telefontid vardagar 10.00 - 18.00
Telefon: 019 - 609 00 44
Telefonförsäljning undanbedes