Linnea Eriksdotter Ekencrona

Det är jag som är Linnea. De flesta känner igen mitt namn från mitt tidigare yrke som designer och guldsmed. Under många år drev jag en av Sveriges mest välbesökta webbshoppar av handsmidda smycken i guld och silver men när jag hade passerat tjugo år inom yrket kände jag att jag längtade efter något nytt.

Numer jobbar jag som författare och min första barnbok, som jag skapat tillsammans med illustratören Annika Wiklund, finns att köpa och beställa i varenda bokhandel numer.

Hela mitt liv har jag drivit eget företag, först inom textil design och sedan slutet av nittiotalet inom smyckebranschen. Att vara småföretagare i Sverige är tufft och jag beundrar alla mina medsystrar och bröder som kämpar med sina företag.

Själv gjorde jag ett medvetet val i början av 2000-talet, då jag gick igenom en tuff skilsmässa och sålde ett 15 rum stort hus i Södermanland. Jag började leta efter en liten stuga med friköpt tomt. Något jag skulle kunna betala av under tio år men också utveckla till det jag ville. Mina val från den stunden har resulterat i en frihet idag som inte många har, och för den som vill läsa mer om detta finns blogginläggen här på sidan.

I skrivandets stund sitter jag och ser ut mot bergskammen bakom mitt hus. Jag bor i en dal som kallas Falkabergsdalen, en liten dal med tre gårdar, varav två är bebodda. Min inkluderad. Jag trivs otroligt bra här i Solglänta. Nära naturen och med många både kände och okända ställen att besöka i skogarna runt Närkes Kil.

Förutom att skriva sköter jag om denna lilla gård jag byggt upp som inkluderar två stugor jag hyr ut, och mitt eget hus. En stor trädgård med många rum finns, och den tar tid att hålla efter under den gröna säsongen. Men i det stora hela tar jag varje dag som den gåva den är och gör det  väder och vind och behov säger till mig att göra. Det är min gåva till mig själv att få leva så efter alla år av hårt jobb och det är fantastiskt.

Solglänta startade som en skogsmark med en liten skokartong på brukar jag säga. En sommarstuga på femtio kvadrat och en bit skog. Idag är det en liten gård jag själv byggt och en härlig trädgård där det bara var skog i början. Mitt liv handlar till stort om att vårda det jag byggt upp här och att njuta av det liv jag skapat. Det är ett enkelt liv, men ett rikt sådant!

Det tog nästan tio år att bygga upp den möjligheten och därför väljer jag att kliva ner från prestationsstegen och istället leva mitt liv så som jag önskat det.  Jag hade en skylt som hängde i min stora butik som löd “Live life as you have imagined it” .   Den var mitt mantra under alla år jag slet med byggandet av mitt Solglänta och samtidigt drev min egen butik med tillverkning av både smycken och kläder. Önskan att få leva precis så som jag gör idag var så stark att jag tvingade kroppen att bara fortsätta framåt under nästan tio år för att nå målet.

Nu först lever jag det liv jag hade föreställt mig att jag ville leva.  Jag tar varje dag som den kommer och tid är det jag värdesätter mest av allt. Och skylten hänger idag i mitt kök istället!

Jag är en kreativ person som alltid har en mängd idéer i skjortärmen. Trädgård är ett stort intresse och att ha besökare som kommer och sitter här och fikar sommartid är jätteroligt. Likaså min bil som blivit ett nytt roligt projekt i form av en mini camper van. Den åker jag ut med och sover i skog och mark, andas och får en stunds total stillhet i emellanåt. Det är även ett rullande kontor och jag har arbetat från den flera gånger, med underbar utsikt över en sjö här i bergen, eller en vacker vy i en stad.

Jag skapar även tavlor med färgat bivax. Encaustic art som det kallas. En ny och fantastisk konstform jag fick lära känna genom en god vän som gav mig ett par små tavlor hon gjort.

Det finns mycket kvar att uppleva i livet och jag är tacksam för varje dag jag går på jorden. Något som jag tycker är en viktig del av att vara lycklig. Kan man inte känna tacksamhet så blir lyckan svårfångad.

Nu tänker jag önska er alla stor lycka och så hoppas jag ni läser vidare på hemsidan! Boken finns att köpa här i bokhandeln till lagerpris. Håll till godo med det ni hittar på sidan!

MVH Linnea

Besöks och Faktureringsadress:
Design Linnea Eriksdotter
Solglänta
Hammarby 669
705 92  Örebro

Telefon dagtid: 019-6090044
Mail: info(snabela)eriksdotter.se
Företagets innehar F-skatt

OBS! All typ av telefonförsäljning undanbedes BESTÄMT!

 

Design Linnéa Eriksdotter
Solglänta Hammarby 669
70592 Örebro
E-post: info@eriksdotter.se
Boende - Livsstil - Kreativitet
Telefontid vardagar 10.00 - 18.00
Telefon: 019 - 609 00 44
Företaget är momsregistrerat och innehar F-skattsedel.