Om

Året var 1968 och i den värmländska småstaden Karlskoga föddes Linnea Eriksdotter Ekencrona. Alldeles intill sjön Möckeln växte hon upp och redan i unga år var skapandet en stor del av hennes liv. Efter avslutad grundskola gick hon ett textilinriktat gymnasie innan hon flyttade från sin födelseort. 1986 tog Linnéa steget ut i arbetslivet och åren som följde fylldes av textila arbeten, både med egen klädkollektion, men även industriell sömnad och textil inredning. Men efter ett slumpmässigt möte med en guldsmed i slutet av 1990-talet fick Linnéa chansen att bli guldsmedslärling, och där ändrades hennes inriktning från skapande i textil till design och tillverkning av smycken i guld och silver.

Den första webshopen startades 1998 och 1999 avslutades hennes lärlingsplats hos guld- och silversmed Dan Göran Gustavsson i Örebro. Året som följde hade hon sin praktik hos en kvinnlig guldsmed i Örebro, där hon fick möjlighet att börja producera sina egna smycken på allvar och internetshopen som öppnats under lärlingstiden tog fart.

Örebro blev hennes hemstad och numer bor hon norr om staden, i De Blå Bergens, nära Närkes Kil. I ett hus som från början inte var mer än femtio kvadrat, har hon nu sin något större boning. Här har hon sin ateljé och guldsmedsverkstad och även två stugor som hyrs ut.

Linnea lever ett naturnära liv med djur, odling och trädgårdsskötsel som en del av vardagen. Förutom design och skapande i metall och textil, är snickeri något hon alltid tyckt om. Hon har själv byggt sin lilla gård, som består av tre fristående stugor och flera tilläggsbyggnader. Ryktet om snickarkunskapen har spritt sig och numer gör hon även jobb inom renovering, golvläggning och snickeri.

Till ateljén i Solglänta kommer man då man söker något som inte alla andra har. Det blir unikt och personligt och här finns ingen massproduktion utan man får något som bara finns i ett exemplar. Linnea har valt att hålla verksamheten i en unik och mindre skala. Med åren har en specialisering växt fram inom vigsel och förlovning och det blir många unika kärlekssmycken som passerar guldsmedsbänken, tillsammans med andra spännande beställningar såklart.

Varje del i klädkollektionen, liksom varje smycke i verkstan, arbetas fram för hand. På så vis får varje exemplar, även om de liknar varandra, sin egen prägel.

Linnéa är registrerad guldsmed, ackrediterad hos Swedac,  med tillverkarstämpel för ansvars-stämpling i silver och guld. Stämpeln har bokstäverna LEE för Linnéa Eriksdotter Ekencrona. Den registrerade guldsmeds-stämpeln har ersatt “kattfoten” som förr fungerade som garanti för äktheten i metallerna. Numer är det det tillverkarstämpeln som intygar detta. Något som förknippas med ett stort ansvar för varje registrerad smed.

Besöks och Faktureringsadress:
Design Linnea Eriksdotter
Solglänta
Hammarby 669
705 92  Örebro

Telefon dagtid: 019-6090044
Mail: info(snabela)eriksdotter.se
Företagets innehar F-skatt

OBS! All typ av telefonförsäljning undanbedes BESTÄMT!

 

 

 

 

 

Design Linnéa Eriksdotter - Solglänta Lilla Gård
Hammarby 669
70592 Örebro
E-post: info@eriksdotter.se
Boende - Hantverk - Trädgård
Ring och boka besök på vardagar, 09.00 - 18.00
Telefon: 019 - 609 00 44
Företaget är momsregistrerat och innehar F-skattsedel.