Det finns alltid hopp…

Våren har kommit. Den är här och överallt dyker små tecken upp, som visar att vi inte längtat och hoppats förgäves. Det kommer en vår, nya knoppar kommer brista och all världens färger kommer målas runt om oss. Solen värmer huden och marken och både djur och natur väcks ur sin vinterdvala. Bilden på stensöta tog jag under en promenad häromdagen. Jag älskar att gå långa promenader och ibland tar jag mig upp på utsiktsplatserna högst upp på bergen som finns här i Falkabergsdalen. Just denna dag letade sig solens strålar ner mellan tallarnas kronor och föll på den mossiga stenen så jag fick se den fina stensötan.

Jag har även hunnit sätta in min campinginsats i bilen och det är underbart att åka ut och sätta sig på en vacker plats med lite fika, en god bok eller för att hitta inspiration till texter. Det är bara början av april men den första campingturen går snart till Gävle. En liten paus i vardagen. Jag har en instagramsida som heter @Kangoominicamper för den som är nyfiken på hur det kan vara att campa i en bil.

Jag tänker på hur livet är i stort. Man lever genom en strid ström av upplevelser. Vissa roligare och andra kan vara både sorgliga och jobbiga. Människor kommer och går i våra liv. Somliga gästspelar en stund, andra blir kvar för livet. Vår tillvaro är lite som årstiderna. Allt har sitt värde och måste finnas där för att vi ska uppskatta det andra när det kommer. Utan sorg skulle kanske inte glädjen vara så underbar.

Det finns en grund i mitt liv som heter lycka och tro. Den har jag alltid haft. Dels en tro på skapelsen men också en tro på människor. Jag utgår oftast från att tro det bästa om de jag möter. Visst finns de som missbrukar våra förtroenden, för oss bakom ljuset och bara tänker på sin egen vinst. Men det finns också de som är varma, vänliga och omtänksamma och de är fler.

Man kan ibland tycka att man stöter på alldeles för många ruttna ägg i sitt liv. Det kan vara i relationer, på arbetsplatsen eller andra möten ute i livet. Speciellt om man, som jag, är en människa som gärna ger – både av omtanke, kärlek och tillit. Det attraherar tyvärr gamarna och de kommer flockas runt en. Den som behöver det du har att ge (men inte nödvändigtvis kan ge det) kommer på alla sätt försöka tillskansa sig det. Genom tomma löften, lögner och överdrivna känslor etc. Deras drivkraft är den energi du ger och dina batterier kommer tömmas ganska snart då inget energiutbyte sker.

Det inte alltid är en tröst att man själv gjorde sitt bästa, att man själv i alla fall var ärlig, gav allt och bara ville väl när man blir illa behandlad och besviken. Däremot finns något som kan förklara varför vissa människor handlar så egoistiskt. Det kan ju vara så att de är så trasiga i sina själar att de inget har att ge en annan människa, och orsaken till att de inte kan ge kärlek och omtanke är att de inte heller älskar sig själva.

Man blir lurad och förd bakom ljuset av såna människor och det gör ont, men man ska vara medveten om att den som tar allt från en annan person utan att själv ge kommer alltid vara fattiga förlorare. De har nämligen ingenting att erbjuda andra människor, medan du som kan ge av sig själv alltid kommer gå genom livet som en vinnare. På grund av din inre källa av hopp. Dessutom är ett rent samvete och en rak rygg så mycket skönare att bära runt på än sina egna misslyckanden. Misslyckanden är aldrig att vi trodde, hoppades och älskade en person som inte var värd det. Misslyckandet ligger i att inte ha förmågan att tro, hoppas och älska.

Det är viktigt att omvärdera sitt liv och sin tillvaro ibland. Att inte förlora sig i den dröm utan att göra en verklighetscheck emellanåt. Man behöver känna efter med hjärta och hjärna här och var i livet och be sig själv ärligt svara på “Var det så här jag ville ha det?” Om svaret är ja, så fortsätter man framåt, men om svaret är nej måste man dra i bromsen och styra om.

Det finns många värdefulla saker i livet och jag brukar nämna två. Vår hälsa och vår tid. Tid har jag skrivit om förut här på bloggen. För mig är tid en skatt! Varje sekund, minut, timma och dag är en oerhörd möjlighet och vi är skyldiga oss själva att ta vara på den. Man kan slösa med mycket, men sin tid ska man inte slösa på. Inte heller ska vi låta andra slösa vår tid utan vi ska vårda den och omsorgsfullt välja vad vi vill ägna den åt. Ibland kan vi låta hoppet leda oss framåt en bit. Hoppet om det vi föreställer oss kan finnas, men förnuftet måste också få säga sitt.

Jag har just gjort en verklighetscheck och lagt ut en bra kurs för mig. Jag känner mig frisk, stark och full av hopp, ungefär som jag föreställer mig att naturen också känner sig den här tiden på året. Man är full av förväntan och nya drömmar.

Det här var bara lite tankar i natten som ville ut. Nu ska huvudet få landa på kudden och drömmarna komma som de vill. I morgon är en ny dag med nya möjligheter.

Hoppas ni har en god natt och vaknar till en ny underbar dag!

Linnea <3