Det kreativa rummet

 

Det här är mitt kreativa rum. Här sitter jag och skriver på mina texter men det blir också frukost framför tv4 nyhetsmorgon i fotöljen intill. Rummen har varit allt från hall och barnkammare, till atelje och showroom men det kändes aldrig riktigt bra här. Det var ett svårt rum. Långt och smalt, numer delat med en halvvägg. Men när jag gjorde om det till mitt kreativa skrivarrum/mötesrum då blev det rätt! Nu finns lugnet här.

Just nu jobbar jag med barnboken i samarbete med Annika Wiklund som illustrerar. Tillsammans binder vi samman min text med hennes bilder och det är väldigt spännande. Då jag känner att det blivit lite stiltje för mig i arbetet har jag dessutom påbörjat min nya roman som jag hoppas ha klar inom ett år. Det kommer vara ett antal berättelser från hjärtats innersta som jag velat berätta men inte förrän nu hittat den rätta formen för.

Mina dagar är sköna och jag vaknar med morgonljuset. Jag behöver ha en lugn tillvaro för att få fram texterna. Lika viktigt är de långa promenaderna i naturen med min hund Thellus, en Russkiey Toy på snart fem år.  Hemma ligger han gärna framför kaminens värme och när det blir för varmt lägger han sig på skinnen bakom min kontorsstol. Men när vi är ute i naturen är det han som visar vägen! Allt är nytt och spännande och det är viktigt för honom att vara först att upptäcka. Att se hur han undersöker allt, uppskattar allt och är nyfiken är en lärdom. Det är ju så vi borde se varje dag också.  Varje dag är en ny möjlighet.

Jag är i början av mitt nya liv. I början av att skapa med tanke och ord istället för med hammare och städ och det är väldigt spännande. Jag är också väldigt glad över det samarbete jag fått med Annika, min illustratör. Samarbete kräver alltid att man är lyhörda för varandras skapande och det känns som att vi båda är just det. Det är en spännande väg vi har framför oss, både enskilt och tillsammans.

Att få leva och arbeta på det vis jag gör är få förunnat och jag är väldigt lycklig som har möjligheten att göra det. Jag är glad att jag tog steget och avslutade min tid som smed för att våga satsa på något som inte alls har samma självklara inkomstmöjlighet. Men pengar är ju inte allt. Livet, tiden är allt!

Jag fick nyligen veta att en nära anhörig har cancer. Att få ett sånt besked per telefon går inte att förbereda sig för. Först vacuum, sen sorg och rädsla.  När man avslutar samtalet kommer tårarna och de vill bara inte sluta rinna. Man hör talas om hur det är att få såna nyheter men det går inte att förstå innan man själv upplever det. Man vill inte att den personen ska behöva gå igenom det här, och man blir så rädd att förlora den som betyder så mycket i ens liv.

Då är det skönt att ha goda vänner som lyssnar, som stöttar för de också har erfarenheter och kan förstå.  Vänskap som är livsnödvändig vid såna här tillfällen. Det är också viktigt att förstå att varje dag, varje stund i livet är så värdefull. Något vi ska ta hand om. Vi vet aldrig hur länge vi får leva och vara friska. När som helst kan olycka eller sjukdom drabba oss själva eller nära och kära. Vi ska leva de liv vi önskar, de liv som får oss att må bra och gör oss lyckliga! Varje dag och så långt det är möjligt!

Må så gott kära ni och på återseende. I bloggen uppdateras lite tankar emellanåt så läs gärna om ni vill.

Allt gott!
Linnéa <3

Design Linnéa Eriksdotter
Solglänta Hammarby 669
70592 Örebro
E-post: info@eriksdotter.se
Boende - Livsstil - Kreativitet
Telefontid vardagar 10.00 - 18.00
Telefon: 019 - 609 00 44
Företaget är momsregistrerat och innehar F-skattsedel.