Det kreativa rummet

 

Det kreativa rummet.  Min nya plats att skapa och vara. Ett rum där en ny kreativitet ska få flöda framöver i en ny form.

Jag har målat om och tapetserat min tidigare ateljé och gissa om det är skönt att ha ett helt nytt fräscht arbetsrum!?  Här känner jag lugnet när jag sätter mig vid tangentbordet.

Just nu jobbar jag med barnboken i samarbete med Annika Wiklund som illustrerar. Tillsammans binder vi samman min text med hennes bilder och det är väldigt spännande.

Mina dagar är sköna och jag vaknar med morgonljuset för att kliva upp och ta med morgonkaffet för att se på nyhetsmorgon på min enda lilla teve intill skrivarrummet, som även tjänar som en andra skärm då jag kopplar upp datorn till den. Mycket praktiskt då man ska dela information från sin dator med någon.

Jag behöver ha en lugn tillvaro för att få fram texterna. Lika viktigt är de långa promenaderna i naturen med min lilla hund Thellus, en Russkiey Toy på snart fem år.  Hemma ligger han gärna framför kaminens värme och när det blir för varmt lägger han sig i mitt skrivarrum på skinnen som ligger bakom min kontorsstol. Men i naturen är det han som visar vägen! Då är allt nytt och spännande och han vill se allt. Att se hur han undersöker allt, uppskattar allt och är nyfiken är en lärdom. Det är ju så vi borde se varje dag också.  Ny dag, nya möjligheter.

Jag är i början av mitt nya liv. I början av att skapa med tanke och ord istället för med hammare och städ och det är väldigt spännande. Jag är också väldigt glad över det samarbete jag fått med Annika, min illustratör. Samarbete kräver alltid att man är lyhörda för varandras skapande och det känns som att vi båda är just det. Det är en spännande väg vi har framför oss, både enskilt och tillsammans.

Att få leva och arbeta på det vis jag gör är få förunnat och jag är väldigt lycklig som har möjligheten att göra det. Jag är glad att jag tog steget och avslutade min tid som smed för att våga satsa på något som inte alls har samma självklara inkomstmöjlighet. Men pengar är ju inte allt. Livet, tiden är allt!

Jag fick nyligen veta att en nära anhörig har cancer. Att få ett sånt besked per telefon går inte att förbereda sig för. Först vacuum, sen sorg och rädsla.  När man avslutar samtalet kommer tårarna och de vill bara inte sluta rinna. Man hör talas om hur det är att få såna nyheter men det går inte att förstå innan man själv upplever det. Man vill inte att den personen ska behöva gå igenom det här, och man blir så rädd att förlora den som betyder så mycket i ens liv.

Då är det skönt att ha goda vänner som lyssnar, som stöttar för de också har erfarenheter och kan förstå.  Vänskap som är livsnödvändig vid såna här tillfällen. Det är också viktigt att förstå att varje dag, varje stund i livet är så värdefull. Något vi ska ta hand om. Vi vet aldrig hur länge vi får leva och vara friska. När som helst kan olycka eller sjukdom drabba oss själva eller nära och kära. Vi ska leva de liv vi önskar, de liv som får oss att må bra och gör oss lyckliga! Varje dag och så långt det är möjligt!

Må så gott kära ni och på återseende. I bloggen uppdateras lite tankar emellanåt så läs gärna om ni vill.

Allt gott!
Linnéa <3

Design Linnéa Eriksdotter
Solglänta Hammarby 669
70592 Örebro
E-post: info@eriksdotter.se
Boende - Livsstil - Kreativitet
Telefontid vardagar 10.00 - 18.00
Telefon: 019 - 609 00 44
Företaget är momsregistrerat och innehar F-skattsedel.