Eriksdotter&Wiklund

Eriksdotter&Wiklund är ett samarbete mellan oss, Linnea och Annika. Man kan säga att vi blev en “match made in heaven” när vi lärde känna varandra och började arbeta med vår första gemensamma bok.
Vi är båda drivna och målmedvetna kvinnor som båda brinner för vårt skapande och tillsammans möts vi i tanke, text och bild. Första mötet mellan oss var 2018, då Annika sökte som illustratör till boken “William och Månen” och det visade sig att vi skulle bli ett väldigt bra team. Vi bestämde oss redan innan den första boken gått i tryck att vi skulle fortsätta arbeta tillsammans. Idag jobbar vi under varsin enskild firma, med det gemensamma projektnamnet Eriksdotter&Wiklund.

Här följer en kort presentation av oss båda samt kontaktinformation.

Författare: Linnea Eriksdotter Ekencrona är guldsmeden som efter tjugo år bytte städet mot pennan. Hon skriver bland annat högläsningsböcker för barn. Sagor skrivna på ett vuxet språk med innehåll som ska väcka barns intresse. Idag skriver hon på heltid från sitt hem i Kilsbergen utanför Örebro där hon lever nära naturen. Inspiration får hon under långa promenader i skog och mark, när hon rensar i trädgården eller mediterar framför lågorna i gjutjärnskaminen.
Skrivandet har följt henne hela livet. Hennes farmor satt i den stora hälsingegården och skrev dikter om vardagens glädje och sorg och om människorna som fanns runt om henne. Till varje text fanns egna illustrationer. Det här inspirerade en ung Linnea att skriva detsamma i de små blå anteckningsböckerna hon fick. Sagor och dikter som finns bevarade än idag.
“Jag har fått mycket av min farmor Hilda” säger Linnéa och fortsätter: “Hon gick bort när jag var tonåring, men jag minns henne väldigt väl. Från henne har jag ärvt behovet att skriva och intresset virkning. Hon var fantastiskt duktig på både ock.” Linneas intresse för skapande tar inte slut där. Hon väver, odlar och påtar i trädgården. Självhushåll och hantverk ligger henne varmt om hjärtat.
Kontakt: info@eriksdotter.se

This image has an empty alt attribute; its file name is Annika-Wiklund-2018.jpg

Illustratör: Annika Wiklund är kvinnan bakom alla illustrationer i böckerna. Hon bor med sin familj, sambo och två döttrar, på landet norr om Sigtuna. Hon växte upp i Norrviken norr om Stockholm, och utbildade sig till civilingenjör inom kemi/bioteknik på KTH. Från skolan gick hon till ett kvalitetsarbete inom läkemedelsindustrin och jobbar numer som kvalitetsspecialist inom livsmedelsbranschen jämsides med sitt arbete som illustratör. Annika har alltid skapat och målat akvarell. Hon älskar intredning, möbler och vackra stilleben. Fascinationen för arkitektur gör att hon gärna målar hus, byggnader och ibland sin egen drömbostad.
Förutom skapandet älskar hon sång och musik och är med i en motettkör. Annika älskar att vara vid hav och vatten. I naturen hittar hon detaljrikedomar som hon sedan tar med sig in i sitt skapande. Vid tolv års ålder illustrerade hon sin första barnbok. En saga hon själv skrivit och som skickades in till en tävling. Hur det gick förtäljer inte historien men uppenbarligen gick den egna drömmen om att illustrera barnböcker i uppfyllelse.
Kontakt: annika.wiklund@eriksdotter.se


Våra böcker kan man köpa HÄR på sidan via vår egen BOKHANDEL  men även på Adlibris och Bokus. Är du företagare kan du begära prisuppgift per email: info@eriksdotter.se
Självklart är vi f-skattade och momsregistrerade. Som privatperson kan du handla av oss genom bankgiro eller swish och företag faktureras.

Vi arbetar tillsammans med väl etablerade förlag och tryckerier. I vår bokhandel finns även lite annat som tagits fram av material som har med våra böcker att göra. Planscher, vykort mm. Det lilla extra helt enkelt!

Vi hoppas ni ska tycka om våra böcker och att de kommer att läsas och bläddras i många gånger. Vi vill ge barn en rolig och spännande upplevelse i sagans värld!

TA MIG TILL BOKHANDELNDesign Linnéa Eriksdotter
Solglänta Hammarby 669
70592 Örebro
E-post: info@eriksdotter.se
Boende - Livsstil - Kreativitet
Telefontid vardagar 10.00 - 18.00
Telefon: 019 - 609 00 44
Företaget är momsregistrerat och innehar F-skattsedel.