Förändring och förädling…

Häromdagen var jag ute och gjorde min boule-bana lite vårfin. Den fick en ny stadig kant och ett “rulla-inte-kloten-ut-i-skogen” plank längst bort av spill från verandan jag skruvade ner. En bänk av det som fanns hemma kom också till i skogskanten. Den ska tjäna både som bänk, bord och prispall har min vän Lisa bestämt. Det har varit fantastiska dagar med värme och sol. Jag brände upp min krökta rygg under bestyren så jag fick ha långärmad skjorta på mig dagen därpå.

I dagarna har jag två nya hyresgäster som flyttar in här. Anna och Josefin. Båda verkar vara härliga och glada kvinnor med kärlek till naturen. Igår kom Anna med sitt flyttlass, nästa helg kommer Josefin. Marie som bott här många år sa adjö för andra gången i förrgår och började ett nytt liv på ny ort. Förändring… Något jag generellt inte är så förtjust i, men har insett att jag inte kan kämpa emot för hela livet består ju av ständiga förändringar.

Den här våren och sommaren blir inte lik någon annan vi upplevt. En pandemi som sprider oro, sjukdom och död gör att vi inte får umgås som vanligt, inte resa omkring för nöjes skull. Nog kan man se en och annan som fortfarande åker åker och besöker andra platser, tar selfies med vännernas huvudet tätt ihop inför kameran. En del går ut och äter på vad de kallar “corona-säkra restaurangen” och umgås med vännerna “som är friska”. Men sanningen är att det är inte de sjuka som smittar oss utan de friska. Du kan inte veta vem som ger dig viruset eftersom det även smittar utan symtom. Så snälla, var inte egoist. Stanna hemma. Umgås bara med de du absolut måste umgås med och res inte land och rike runt för att hitta på kul saker. Detta måste få ett slut och det är var och ens ansvar att se till att det får det! Den som inte har insett allvaret nu är nog inte så smart.

Tacksamheten över att ha sin egen lilla oas här ute i Kilsbergsskogen blir ännu större i dessa tider. Men även här får vi som grannar hålla avstånd. Vi kan inte riskera att smitta varandra även om vi bor på samma ställe. Det blir “över-staketet-häng” här i sommar om inget oförutsett händer. Men det finns så mycket att göra här så sysslolösa och uttråkade behöver vi inte bli. Nya trädgårdar ska ta form, min egen ska få ett lyft. Uteplatser mysas till och grillkvällar avnjutas. Sydney Eddison sa: En trädgård är en vän du kan hälsa på när som helst. Det är väldigt sant. Det är en ny upplevelse att gå runt i trädgården varje dag. En växt håller på att titta upp, en blomma har slagit ut. Något har blommat över och även då växer dör kan den bruna frökapseln vara en vacker liten livsgömma.

Jag sitter just nu med altandörren öppen intill mig och skriver. Ute kvittrar småfåglarna outtröttligt. Duvorna kuttrar så där mystiskt och rogivande från skogen. Att försöka urskilja alla fåglar är inte lätt, men med appen Aves Vox kan jag få lite hjälp. Nu är det dags att ta med en kopp kaffe ut på den lilla balkongen jag byggt utanför min inglasade veranda och njuta en stund av morgonsolen. Sedan börjar dagens bestyr i trädgårdslanden.

Ha en underbar dag och var rädda om er!
Håll er friska och hjälp andra att göra detsamma.

Många soliga hälsningar från mig till er

Linnea