Solglänta

 

Välkommen till Solglänta, mitt litet paradis på jorden!

År 2007 köpte jag (Linnea) en skogstomt med en liten västkuststuga på, och sedan dess har jag jobbat hårt med att bygga ut, bygga om och bygga mer. Jag har tagit ner skog och skapa en trädgård och det är ett pågående projekt. Idag finns tre hus och Solgläntas Lilla Gård är en riktig idyll i dalen framför Falkaberget i Kilsbergen/Närkes Kil. Huvudbyggnaden är mitt bostadshus och det ligger mellan Grindstugan (t.h.) och Drängstugan (t.v). Här bor jag med min hund Thellus och katten Maja. Grindstugan hyrs ut permanent och Drängstugan är månadsvis uthyrt.

 

 

Innanför förstukvisten har jag min guldsmedsverkstad och ateljé där jag tillverkar smycken i egen design men även på beställning. Här finns också handsydda kläder i naturmaterial så som lin, bomull och ull. Jag har inga fastar öppettider men öppnar gärna för sällskap eller enskilda den dag och tid det passar besökaren.

Trädgården är en njutbar oas under den varma årstiden, skapad ur den gamla skogsmyllan. Här skapar jag rum för stillhet, rum för umgänge och rum för avskildhet, tillgängligt för fikagäster under sommaren då kaffeskylten hänger ute vid vägen. Trädgårdscafét har varit välbesökt och gästerna njuter både av att se hantverk, trädgård och samtala om livet här.

Våra liv består så mycket av måsten, något jag ville komma bort från när jag startade mitt liv här. Idag bor och lever jag i samklang med hjärta och själ tack vare de val jag gjort. Det har varit en hård och tuff resa att jobba och bygga allt på egen hand, men idag kan jag skörda frukten och den smakar gott!

Välkomna hit!

 

 

Design Linnéa Eriksdotter
Solglänta Hammarby 669
70592 Örebro
E-post: info@eriksdotter.se
Boende - Livsstil - Kreativitet
Telefontid vardagar 10.00 - 18.00
Telefon: 019 - 609 00 44
Företaget är momsregistrerat och innehar F-skattsedel.