Höstfärger…

Hösten har kommit med sitt regn och starka vindar. Blad gulnar på tidigare så gröna träd och växter. I trädgården går de stora pumporna över till en vacker orangegul färg och snart är det dags att skörda. Här ska rostas jättepumpa med vitlök och flingsalt men det blir också en äkta pumpkin pie med mycket kanel.

De första brasorna har knastrat i kaminen och den vackraste buketten av rosor har prytt mitt hem i över en vecka nu. Färgerna om hösten (tillika i buketten) är bland de vackraste som finns. De eldiga, varma tonerna får mig att må bra! Som jag tidigare nämnt brukar jag tänka att Gud hade kunnat låta allt vissna och bli livlöst brunt på varje kvist. Istället lät Han skapa ett sprakande fyrverkeri i naturen. Naturen avslutar sin växtsäsong med gula, orangea och röda toner som vi får fascineras och glädjas av.

Kvällarna i min lilla stuga spenderar jag ofta med virknålen i handen. Jag har redan virkat en ny skön ulltröja och några sockor. Med min egen spellista på Spotify strömmande ur Harman Studio 4, och med levande ljus i hela huset, blir det en skön stämning. Harmoni, energi och ny inspiration kommer till mig.

Det är i dagarna ett år sedan jag först satt här och skrev mitt första blogginlägg. En del av mitt nya liv, tänkte jag då. Att dela med mig lite mer av mig själv. Inte bara av det mina händer skapar utan lite mer om den resa jag gjort, och det som komma ska. Tankar och känslor får flöda och jag har fått så fin respons på det jag skriver att jag vill fortsätta. Det blir ju också en dagbok för mig själv i resan genom livet.

För ett år sedan tog jag steget ut i det okända efter tjugo år som egenföretagare inom guldsmide. Jag annonserade efter illustratör till min bok och mötte Annika. Vår resa har varit inspirerande och emellanåt lite långsam, men alltid spännande och rolig. Nu väntar vi på frukten av vårt arbete. En gemensam satsning vi gör, med en gemensam strävan att göra det till något riktigt bra. Boken finns inom kort i våra händer och då börjar en ny tid med nya erfarenheter. Marknadsföring, administration, försäljning mm. Vi lär oss efter vägen, får ta en sak i taget och förstå varje del av processen. Samtidigt är en till bok under skapande. Den går under arbetsnamnet “Spökhuset”. En historia som ligger färdig, men ska bearbetas både i text och bild. Annika har börjat med några provbilder och det ser lovande ut. Återigen känns det som att vi är på helt samma linje med bilderna till texten. Det jag sett framför mig, sätter hon på akvarellpappret.

Datum för bokrelease kommer inom kort. Vi kommer finnas här i Solglänta för att ha ett boksläpp, och senare även i Sigtuna. Hemsidan uppdateras bland annat med en online-bokhandel där man kommer kunna beställa böcker och annat. Det är mycket att knyta ihop men det är väldigt spännande.

Vi hörs och ses inom kort. Allt gott tills dess!
/Linnea