New Beginnings…

New Beginnings… Det är så fint uttryck tycker jag, och är mer vackert på engelska än på svenska. Att börja något nytt, fast allt gammalt också finns kvar.

Jag fyllde femtio i somras. Jag valde att avsluta och sälja mitt företag i samma veva. En stor förändring som var lika skrämmande som befriande. Sen mötte jag kärleken i en vän sedan trettio år. Omtumlande, fantastiskt men också jätteläskigt. Hur mycket ska man våga på en och samma gång undrade jag gång på gång, och en röst svarade ” Våga ALLT! ”

Att vara modig kan betyda så många olika saker. Mod kan t ex vara att stå upp för oss själva, eller för någon annan. Det kan vara att våga öppna sitt hjärta och våga älska efter att man blivit sårad, eller att stå och prata offentligt inför en stor skara människor. Det är inte alltid man vet om man kommer kunna vara modig, men en stark vilja, känsla och övertygelse kan få oss att våga mycket mer än vi trodde var möjligt. Kanske är det i själva verket vi själva som bestämmer mängden mod vi ska ha?

Jag fick ett så fint kort i julas av en tidigare smideselev och hennes man. Hon skrev om hur deras liv hade förändrats och hur de vågat ta steget att släppa det traditionella gällande jobb och leverne och följt sina hjärtan. Hur de levde enkelt men med friheten att förfoga sin tid.
I brevet beskriver hon hur de inspirerats mycket av sin dag här i smidesverkstaden, av hur jag valt att leva osv. I slutet skriver hon: ” Vår resa pågår! (….) Här brinner våra kaminer och som du skriver, i dem finns en saga om dåtid – nutid och framtid… ” Vilket vittnesbörd om stort mod! Det gjorde mig oerhört glad och varm att få läsa! Och våra livsresor pågår ständigt. Det är ju det som är så fantastiskt. Livet är en pågående resa där vi kan välja riktning och styra om vårt skepp när som helst!

Klockan har nu passerat tio på morgonen och dagen väntar på mig. Även i Solglänta sprakar det i kaminen och det finns en liten hund som vill ut och gå i solskenet. Jag önskar er alla en fin dag!

/Linnea