Skördetid i paradiset….

Jag tar en paus i gräsklippningen och går in och sätter mig vid datorn en stund. Lusten att skriva ner lite tankar har återigen grott sig stark och här sitter jag nu, i kammaren jag precis målat om, med utsikt över dalen och trädgården. Under ett par år lånade vi ut trädgården utanför, men nu är den återigen vår egen gröna oas. Det känns bra. Ingen kan älska en plats så mycket, som den som skapat den, tänker jag.

Min sambo kommer snart hem från jobbet och då är det helg. Han jobbar inte alla dagar utan unnar sig mycket ledigt för första gången i sitt liv. Att jobba några dagar per vecka och sedan komma hem och få må bra, låta kreativitet och idéer flöda, och ha kvalitetstid tillsammans känns viktigt. Man lever en kort tid och är död så länge, brukar han säga. Och så är det. Man måste låta livet, passionen och kärleken flöda varje dag, för rätt som det är finns inga fler dagar.

I Solglänta njuter vi av egna grönsaker varje dag och handlar nästan inget i affärerna. Det är ett överflöd och en rikedom att få odla sin egen mat. Vi älskar båda två att ta tillvara, kunna leva på det vi själva sår och skapar. Vi värderar vad vi sått, funderar över nästa säsong redan nu och försöker koncentrera vårt trädgårdsland till det vi verkligen använder av allt det gröna. Kanske behövs inte allt vi har sått i år. Eller så behöver vi lägga till något? Vem vet?

Under vår och sommar har vi arbetat flitigt här i Solglänta. Vi har gjort stora förändringar i trädgården, flyttat runt på saker och gjort nytt. Hela gården har fått ett falurött staket av brädor vi sågat från barkborreangripna granar. Vi är båda kreativa själar som tycker om att göra vackert och skapa med händerna vilket går att följa och se både på instagram och facebook. Bodar och möbler har byggts och en ful del av trädgården där det sista vildvuxna härjade blev en vacker sand och stenträdgård med blå lavendel. Ett jättelyft, tycker vi. Att skapa tillsammans, och njuta av den vackra plats vi bor på, är fantastiskt. Även om jag bott här i många år innan Roger flyttade hit, så känns vårt hem ändå mer och mer som hans skapelse också.

Nu ser jag ut över allt det gröna utanför och ser grästrimmern vila mot spaljén på Drängstugans veranda. Batteriet har nog laddat upp sig och jag borde forstätta…. Men en liten stund blev det ju ändå tillsammans med er.

Jag önskar er en underbar helg och allt gott!
Tack för att ni tittar in och följer!
Det betyder mycket!

Varma hälsningar från oss båda i Solglänta!

/Linnea