Ett Gott Nytt År 2018!

Varje år vid den här tiden tänker jag ”det här året kommer bli så bra!” Nya drömmar och visioner har rotat sig i sinnet och nu blickar jag fram mot en ny vår och sommar.
Det är så viktigt att ha drömmar i livet. De lyfter oss och för oss framåt både själsligt och fysiskt och gör att vi orkar genom de stunder som kräver mer kraft av oss.

Fantastiskt är också att alla drömmar inte måste bli verklighet. Ibland är drömmen i sig det värdefulla. Många saker vi fantiserar om skulle inte passa oss egentligen, men att drömma om det är spännande och givande. Jag har tex en dröm om en trädkoja intill en sjö, helt ”off grid” och långt bort från civilisationen. Men i verkligheten skulle det ju bara bli hopplöst svårt och inte alls passa mig, men drömmen finns där och lockar sinnet. Jag blir aldrig nomad i en trädkoja. Istället skapar jag små platser i min trädgård, över min skogsmark, där jag kan få en stunds stillhet och avskildhet och vara ett med naturen. Inspirerad av den stora drömmen…

Jag lever här i min lilla värld, där jag både bor och jobbar. Jag kan gå till jobbet utan att ta på mig skorna, vakna när jag känner mig utvilad och smida mina smycken när inte vädret lockar mig ut i trädgården. Mitt liv, mitt hem och min verksamhet är alla ett i grund och botten. Därför behöver jag inte känna att jag smiter från jobbet om jag rensar rabatterna då solen är framme, för trädgården ska vara en njutbar oas för alla här. Jag behöver inte tycka att långpromenaden är bortkastad tid, för planering, fundering och friskvård ska också ingå i helheten. Känslan av att själv få styra över sin tid är skön och svår att byta bort, det är därför jag fortsätter leva och arbeta som jag gör.

Många säger att det kräver en hel del självdisciplin att jobba på det vis jag gör. Jag skulle kanske välja att kalla det drivkraft och skaparglädje. Det är hur som helst ett fantastiskt liv och jag är tacksam varje dag att jag lever det. Det är så många som stressar genom livet och är så uppbokade av både arbete och andra saker att de sällan får en stund för sig själva, något som är så viktigt. Det är alltid så många människor omkring oss, alla dessa intryck från media. Vi ska vara aktiva på sociala media, vi ska vara engagerade i arbete och föreningsliv. Vi åker från det ena till det andra och däremellan ska vi pressa in ett gymbesök eller i bästa fall en fika med någon vi inte sett på länge. Livet snurrar snabbare och snabbare med ett ständigt flöde av intryck vi bara tar emot. När ska våra sinnen få vila? Jag tror vi alla behöver tid för tystnad, stillhet och bara vara i våra tankar för att må bra i längden.

Jag sitter här vid mitt köksbord och ser ut mot min grannes gård. Jag kan höra grannen Evas höns på avstånd. Sommartid ser jag dem i hennes trädgård och ibland kommer de ända hit och rafsa runt i buskagen som skiljer våra fastigheter åt. Det finns nog inget som är så lantligt som frigående höns! I vardagsrummet susar fläkten som står på kaminen och klockan bakom mig tickar. Min lilla hund ligger på en fårskinnsfäll framför brasan och tittar ibland upp för att se på mig. Jag sitter här vid datorn och låter bara tankarna föras ut genom mina fingrar över tangenterna. Jag vill föra dem vidare till er. Dela med mig om mitt liv, mina val och mina övertygelser, utan att för den skull insistera på att mina ideer och livsval är rätt för just dig som läser detta. Vi måste ju hitta vår egen väg i livet.

Nu ska du få drömma dina drömmar och jag fortsätter med mina. Dagen är krispig och klar med sina sju minusgrader och snart är det dags för en promenad uppe i skogen.

Jag önskar er alla ett fantastiskt nytt år och säger på återhörande!

Linnea